köpek isimleri dişi

 Her köpek sahibinin size söyleyebileceği gibi, tüylü yeni bir aile üyesi edinmek ödüllendirici ve harika bir deneyim olabilir. İster bir aile yavrusundan yeni bir yavruya hoş geldin diyor olun, ister yerel bir barınaktan bir arkadaş ediniyor olun, yeni köpek sahiplenmenin ilk adımı - duyulmamış dişi köpek isimleri köpek dostunuzu bulduktan sonra - yeni arkadaşınıza uygun bir isim seçmektir.

 Doğru ilhamı bulmak zor olabilir, ancak bu ilham her yerden gelebilir. En sevdiğiniz müzik grubunun solisti, enerjik ve arkadaş canlısı bir yavru için harika bir isim olabilir. Ya da atıştırmalıkları seven yeni bir köpek için kendi favori yiyeceklerinizden ilham alabilirsiniz. Alışılmışın dışında düşünmekten ve köpeğinizin ruhunu ve kişiliğini yansıtan isimler denemekten korkmayın.

İsim ilhamınızı bir düzine yerden alabilirsiniz - en sevdiğiniz film karakteri, bir Disney prensesi, hatta çocuğunuzun boya kalemi kutusundan bir renk - ama neden yaratıcılığınızı harekete geçirmek için alfabe oyunu oynayarak başlamıyorsunuz? Bu liste alfabenin her harfi için harika dişi köpek isimleriyle dolu!

Köpek İsimlendirme İpuçları

Kısa, bir veya iki heceli isimler köpekler tarafından daha çok tanınır, bu nedenle Penelope kulağa kesinlikle zarif ve zarif gelse de, kendinizi ona daha sık Penny diye seslenirken bulabilirsiniz.

Koko veya Kiki'deki hece kombinasyonları gibi tekrarlanan sesler köpekler tarafından çok kolay anlaşılır, bu nedenle isimlerini daha hızlı öğrenebilir ve çağrıldıklarında yanıt verebilirler. Uzmanlar, köpeğinizin eğitimini ve tepkisini en üst düzeye çıkarmak için tutarlılığı kullanmanızı önerir, bu nedenle kısaltmanız gerekmeyen bir isim seçin.

Başka bir aile üyesinin ismine çok benzeyen bir isim seçmekten kaçının. Tilly, Lilly'ye çok benziyor ve hem köpeğinizin hem de kızınızın kafasının karışmasına neden olabilir. ("Ne yapmamı istiyorsun anne?!")

Ayrıca davranış ipuçlarına çok benzeyen isimler kullanmaktan da kaçının. Britt, Fay ve Gretch gibi isimler köpeğinizin kafasını karıştırabilir. (Tamam, lütfen köpeğinize Gretch ismini vermeyin.)

Köpeğinizin benzersiz fiziksel özelliklerinin isim seçiminize rehberlik etmesine izin verin. Köpeğinizin tek kaşı varmış gibi görünüyorsa, Frida (Khalo) komik bir köpek ismi olacaktır. Bazen en bariz seçim tüylerinin rengidir. Açık kürklü bir köpek için Fildişi ya da gece kadar siyah bir köpek için Mürekkep. Köpeğiniz uzun, ince ve zarifse, "geyik" anlamına gelen bir Kızılderili kelimesi olan Moki'yi düşünün. Sarkık kulaklı bir köpeğiniz mi var? Kelimenin tam anlamıyla düşünün ve Muppet ile devam edin. Yeni evcil hayvanınıza uzun uzun bakmak kararınızı yönlendirebilir.

Köpeğinizin yeni ismini bulmak için davranışları da ilham verici olabilir. Köpeğiniz gerçek bir palyaço mu? Komik bir köpek ismi onun ruhunu yakalayabilir. Ya da kendini kalenin kralı sanan köpeğiniz için kraliyet ismi daha uygun olabilir. 


Comments